فیشینگ (جعل آدرس سایت یا ایمیل)
در این روش کلاهبرداران آدرس و ظاهر سایت های معروف مانند سایت بانک ها را جعل میکنند تا اطلاعات کارت بانکی شما را به دست بیاورند. سپس با این اطلاعات اقدام به دزدی میکنند. ممکن است این افراد ایمیل یک سازمان یا بانک یا موسسه را نیز جعل کنند و به شما نامه ارسال کنند و درخواست اطلاعات خصوصی یا بانکی را برای پیگیری یک مساله بنمایند.
کلاهبرداری پیامکی
ممکن است منتظر پرداخت وجه به فردی باشد که در طول روز ممکن است زیاد پیش بیاید. ناگهان پیامکی از یک شماره ناشناس دریافت میکنید که میگوید «به این شماره کارت بزن» شما که تصور میکنید این پیامک از طرف فروشنده اصلی ارسال شده، به کارت اشاره شده پول را میزنید. این افراد به صورت اتفاقی برای تعدادی زیادی این پیامک را ارسال میکنند و یک یا چند نفر ممکن است فریب بخورد و پول را به حساب ایشان بزند.
کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر (کپی از کارت بانکی)
تصور نکنید که فقط وقتی کارت فیزیکی دست شماست، دیگر کسی نمیتواند از حساب شما برداشت کند. «اسکیمر» نام دستگاهی ست که اجازه میدهد کلاهبردار یک کارت بانکی را کپی کند. کلاهبردار با دیدن یا دزدیدن رمز شما، و کارتی که کپی کرده است میتواند اقدام به برداشت غیر مجاز از حساب شما بنماید.
کلاهبرداری با رسید جعلی بانکی
اگر منتظر دریافت وجه از طرف فردی هستید که جنسی را تحویل او بدهید، حتما از طرف خودتان رسیدن پول را چک کنید. نرم افزارهایی وجود دارند که رسید انتقال وجه بانکی را شبیه سازی میکنند و رسید جعلی تولید میکنند. کلاهبردار ممکن چنین رسیدی به شما نشان بدهد و شما با اعتماد به اینکه وجه پرداخت شده، جنس را تحویل بدهید. (اطلاعات بیشتر…)
شراکت ناخواسته با کلاهبردار
به صورت ناگهانی مبلغی پول به حساب شما واریز میشود.
مدتی بعد کلاهبردار با شما تماس میگیرد. او ادعا میکند که وجه را اشتباها برای شما واریز کرده است و از شما درخواست میکند که وجه را برایش برگردانید.شما وجه را به کارت ذکر شده توسط او واریز میکنید، اما در واقع مبدا وجه سوژه کلاهبردار بوده است نه خود او… (مشاهده ویدیو و ادامه مطلب…)
شما در یک مسابقه برنده شده اید!
گول این حرف ها را نخورید که میگویند شما در یک مسابقه برنده شده اید و با پرداخت وجه کمی میتوانید یک مبلغ بزرگ دریافت کنید. بعضی کلاهبرداران در این روش میگویند برای اینکه جایزه تان را بدهیم به دستگاه خودپرداز مراجعه کنید، شما هیچ گاه برای دریافت پول نیاز به دستگاه خودپرداز ندارید!
نامه های زنجیر وار
ممکن است نامه ای دریافت کنید که بگوید اگر این نامه را به چند نفر دیگر بفرستید یا اگر مبلغ کمی (مثلا پنج هزارتومان) به ادرس این افراد (که ممکن است بعضی از آنها را بشناسید) ارسال کنید، به مرور زمان مبلغ هنگفتی به دست شما میرسد.
کلاهبرداری در پوشش کار خیر
در این روش از نیت خیر شما برای کمک به دیگران سوء استفاده میشود اما به جای اینکه پول پرداختی شما صرف کمک به نیازمندان شود، به کلاهبردار میرسد.
کلاهبرداری در سایت های همسر یابی
ممکن است پروفایل جعلی در این شبکه ها (مخصوصا با عکس خانم) ساخته شود و اقدام به ارتباط با شما کنند و بگویند که به شما علاقه مند هستند و به طریقی شما را راضی کنند که مبلغی پول به ایشان برسانید.
بررسی امنیتی رایگان از کامپیوتر شما
بعضی سایت ها و تبلیغات بررسی امنیتی رایگان کامپیوتر شما را پیشنهاد میدهند، فریب این موارد را نخورید از آنجا که معمولا نرم افزار ارایه شده بد افزار بوده و اقدام به خرابکاری یا سرقت اطلاعات از کامپیوتر شما میکند.
کلاهبرداری در کالاهای بهداشت و سلامت
حرف روی بسته های کالاهای بهداشت و سلامت را به راحتی باور نکنید، بعضی محصولات غیر استاندارد ممکن است ادعا کنند که معجزه میکنند یا طبیعی هستند در حالی که ممکن است حتی عوارض بدی داشته باشند و هیچ کاری انجام ندهند.
کلاهبرداری در پیدا کردن شغل
ممکن است مدتی بوده است که به دنبال شغل بوده اید، بعضی سایت های جعلی به بهانه اینکه برای یک کار در یک شرکت مهم پذیرش میشوید، اطلاعات کارت بانکی شما را درخواست کنند و اقدام به سرقت پول شما کنند.
کلاهبرداری در پوشش اداره مالیات
ممکن است یک نفر خود را عضو اداره مالیات معرفی کند و شما را متهم به فرار مالیاتی کرده و در موضع ترس قرار دهد. این افراد اطلاعات شخصی شما را معمولا میپرسند و از این اطلاعات برای دزدی اموال یا کلاهبرداری های دیگر استفاده میکنند.
کلاهبرداری در پوشش قضایی
این افراد خود را نماینده رسمی دادگاه یا دادسرا معرفی میکنند و ادعا میکنند که شما طی یک پرونده محکوم شده اید و باید بازداشت شوید. بعد از اینکه شما در موضع ترس قرار گرفتید ممکن است برای حل مشکل درخواست وجه کنند.
کلاهبرداری شبکه های هرمی
این نوع پیشنهاد های سرمایه گذاری عموما باعث به دست آوردن پول توسط فرد فریب زننده میشود و ممکن است شما را وادار کنند که شما هم دیگران را فریب بدهید تا پول بزرگی به دست بیاورید. اما این شبکه اصلا با فروش اجناس کاری ندارند و کسانی که پایین هرم هستند فریب خورده و ضرر بزرگی کرده اند. نمونه ویدیو ترغیب به شبکه هرمی.
کلاهبرداری با سود پرداختی زیاد
در این روش کلاهبردار به بهانه سرمایه گذاری، مبالغی را از افراد مختلف جمع میکند، در طی ماه های آتی از اصل پول دریافت شده سودی زیاد تر از عرف به ایشان واریز مینماید تا اعتماد ایشان را جلب کند. بعد از اینکه تعداد افراد سرمایه گذار زیاد شد، این فرد ناپدید میشود و مالباختگان به پول خود نمیرسند.
آنچه که باید در باره کلاهبرداری و طرز محافظت از خودتان بدانید
مردم با پیشینههای متفاوت، در همه سنین و موقعیتهای مالی هدف کلاهبرداری قرار میگیرند. همه آسیب پذیر از کلاهبرداری هستند و بنا بر این، همه به اطلاعات در باره طرز شناسایی و اجتناب از آن نیاز دارند. کلاهبردارها زرنگند و اگر شما ندانید که حواستان باید متوجه چه چیزهایی باشد، هر کسی میتواند قربانی کلاهبرداری بشود.
برای محافظت از خودتان چه کار میتوانید بکنید
چگونه میشود یک چیز جعلی را شناخت
از کجا میشود کمک گرفت
توجه دیگران را به کلاهبرداری جلب کنید
کلاهبرداریها به این دلیل موفق میشوند که شبیه امور واقعی هستند و وقتی انتظارشان را ندارید غافلگیرتان میکنند. آنها ممکن است شامل پیشنهادی باشند که به نظر خوبتر از آن باشد که بتواند حقیقت داشته باشد، تلفنی باشند برای کمک به تعمیر کامپیوترتان یا تهدیدی در مورد بازپرداخت قرضی که ندارید، اطلاعیهای از بانکتان یا شرکت تلفنتان مبنی بر اینکه مشکلی در حسابتان هست، یا حتی پیشنهاد دوست شدن با کسی آنلاین.
کلاهبردارها از فنآوریهای جدید، محصولات یا خدمات جدید و رویدادهای عمده استفاده میکنند تا داستانهایی باور کردنی بسازند و شما را متقاعد کنند که پول یا مشخصات فردی تان را به آنها بدهید. کلاهبردارها حتی هویت ماموران دولت را جعل کرده و ادعاهای غلط یا تهدید میکنند، مثلاً جریمه، بازداشت یا اخراج شما از کشور که شما را بترسانند تا به آنها پول بدهید. این کلاهبردارها ممکن است بعضی از مشخصات فردی شما را از رسانههای اجتماعی به دست بیاورند تا ادعاهایشان را به نظر واقعی تر جلوه دهند.
برای محافظت از خودتان چه کار میتوانید بکنید
به گوش باشید و با پیروی از نکات مفبد زیر از خودتان در مقابل کلاهبرداری محافظت کنید.
مواظب کلاهبرداری باشید. هرگاه بدون دعوت از طرف کسی یا یک بیزینس با شما تماس گرفته میشود، چه با تلفن باشد و چه با پست، ایمیل، حضوری یا در یک سایت شبکه اجتماعی همیشه در نظر بگیرید که احتمال دارد آن تماس کلاهبرداری باشد.
بدانید که با چه کسی معامله میکنید. اگر کسی را فقط آنلاین ملاقات کردهاید یا از قانونی بودن بیزینسی مطمئن نیستید، کمی وقت بگذارید و تحقیق کنید. یک جستجوی تصویری گوگل روی عکسها انجام دهید یا در اینترنت برای کسان دیگری که ممکن است قبلاً با آن شخص یا بیزنیس معامله کرده باشند جستجو کنید.
پیامکها، پنجرههای پاپ آپ یا ایمیلهای مشکوک را باز نکنید – آنها را حذف کنید. اگر نا آشنا است، هویت طرف تماس را از طریق یک منبع مستقل مثل یک جستجو در کتاب تلفن یا آنلاین تایید کنید. از جزئیات تماس موجود در پیامی که به شما فرستاده شده است استفاده نکنید.
مشخصات فردی تان را امن نگه دارید. صندوق پستتان را قفل کنید و قبل از دور انداختن قبضها و اسناد مهم آنها را پاره پاره کنید. حرف رمزها و شماره پین هایتان را در یک محل امن نگه دارید. خیلی مواظب باشید که چه اندازه از اطلاعات شخصی خود را در سایتهای رسانههای اجتماعی به اشتراک میگذارید.
وسایل همراه و کامپیوترهایتان را محفوظ نگه دارید. همیشه از محافظت حرف رمز استفاده کنید، دسترسی به دستگاههایتان را با کسی به اشتراک نگذارید (از جمله از راه دور)، نرم افزار ایمنی را به روز در آورید و از محتوی دستگاههایتان نسخه پشتیبان بگیرید. از شبکه وای فای خود با یک حرف رمز محافظت کنید و برای انجام کارهای بانکی آنلاین یا دادن اطلاعات شخصی از کامپیوترهای عمومی و کانونهای فای استفاده نکنید.
حرف رمزهایتان را با دقت انتخاب کنید. حرف رمزی را انتخاب کنید که حدس زدن آن برای دیگران دشوار باشد و آن را مرتباً عوض کنید. از یک حرف رمز برای همه حسابها / پروفایلها استفاده نکنید و حرف رمزتان را با هیچکس به اشتراک نگذارید.
تنظیمات حریم خصوصی و امنیت تان را در شبکههای اجتماعی مرور کنید. اگر از سایتهای شبکههای اجتماعی استفاده میکنید، مواظب باشید که با چه کسی مرتبط میشوید و یاد بگیرید که چگونه از تنظیمات حریم خصوصی و امنیت استفاده کنید تا مطمئن شوید که ایمن باقی میمانید.
از همه درخواستها برای مشخصاتتان یا پول بر حذر باشید. هرگز برای کسی که او را نمیشناسید یا مورد اعتمادتان نیست پول نفرستید یا جزئیات کارت اعتباری، جزئیات حساب آنلاین یا کپی مدارک شخصی تان را به او ندهید.
وقتی آنلاین خرید میکنید مواظب باشید. از عرضههایی که به نظر خوبتر از آن میآیند که واقعی باشند بر حذر باشید، و همیشه از یک سرویس خرید آنلاین استفاده کنید که آن را میشناسید و به آن اعتماد دارید.
چگونه میشود یک چیز جعلی را شناخت
راهنمایی برای شناسایی اسناد جعلی
اسناد به آسانی جعل میشوند. بعضی از آنها درست مثل اصل به نظر میرسند ولی بعضیها ممکن است نشانههای خطر داشته باشند مثل:
خطاب عمومی بجای خصوصی
نام سازمانهایی که وجود ندارند
کیفیت پایین ارائه سند
گرامر و هجا با کیفیت پایین
زبانی که بیش از حد رسمی و تحمیلی است
اسنادی مثل برنامه پرواز و صورتحسابهای بانکی طرحهای سادهای دارند حتی وقتی که قانونی هستند چون این سازمانها به مشتریانشان اجازه میدهند که صورتحسابها را آنلاین چاپ کنند. این به این معنی است که جعل کردن اینگونه اسناد خیلی آسان است.
راهنمایی برای شناسایی ایمیل جعلی
کلاهبردارها میتوانند با استفاده از آرم و طرح ایمیلهای یک شرکت واقعی به اسانی ایمیلی را که به نظر رسمی بیاید جعل کنند.اغلب وقتی از سازمانی که قبلاً با آن کار داشتهاید، مثل اداره پست استرالیا یا یک سایت خرید آنلاین که از آن استفاده میکنید، ایمیلی دریافت میکنید کمتر مواظب هستید. اگر انتظار ایمیلی را ندارید، همیشه قبل از کلیک کردن روی هر لینک یا ضمیمه ایمیل به هوش باشید که ممکن است جعلی باشد.
راهنمایی برای شناسایی پروفایل دوستیابی جعلی
وقتی به یک پروفایل دوستیابی نگاه میکنید به هر چیز غیر عادی در گزینههای آن شخص در موارد زیر توجه کنید:
عکس
محل
علاقهها
مهارتهای زبانی مناسب با پیشینه.
کلاهبردارها اغلب از عکسهای تقلبی که آنلاین پیدا کردهاند استفاده میکنند.
نکته مفید: در مورد شخص ستاینده تان یک جستجوی تصویر انجام دهید تا ببینید آیا واقعاً همان کسی است که میگوید. برای اینکار میتوانید از خدمات جستجوی تصویر مثل گوگل یا تین آی استفاده کنید.
از کجا میشود کمک گرفت:اگر در کلاهبرداری پول از دست دادهاید یا مشخصات فردی خود را به یک کلاهبردار دادهاید، بعید است که بتوانید پولتان را پس بگیرید. اما اقداماتی هست که میتوانید انجام دهید تا خسارت را محدود کرده و از خودتان در مقابل ضرر بیشتر محافظت کنید.
با بانک تان تماس بگیرید
اگر پول یا اطلاعات بانکی خودتان را به یک کلاهبردار دادهاید، بلافاصله با بانک یا اتحادیه اعتباری تماس بگیرید. آنها ممکن است بتوانند جلوی انتقال پول یا چک را بگیرند یا اگر آن کلاهبردار مشخصات حساب شما را دارد حسابتان را ببندند.
اگر مطمئن نیستید که مورد کلاهبرداری قرار دارید، فرستادن پول را متوقف کنید. کلاهبردارها تا وقتی که شما توقف نکردهاید از شما پول میخواهند.
اولین وکیل آقا و خانم در ایران
تعریف وکیل در حقوق و انتخاب وکیل خوب
بررسی نقش وکیل خوب در پرونده های حقوقی و کیفری
ویژگی وکیل خوب و مناسب در جزیره کیش
بررسی جرم خیانت در امانت و چگونگی تحقق
بررسی جرم جعل و استفاده از سند مجعول
الزام به رفع ممانعت از حق در املاک
مشاوره حقوقی با وکیل خوب دادگستری در جزیره کیش
بررسی فروش املاک کیش که در رهن بانک است
مبایعه نامۀ جعلی در کلاهبرداری املاک کیش
دفاتر جعلی و کلاهبرداری املاک در جزیره کیش
مشاوره با وکیل جهت مشکلات پیش خرید آپارتمان در جزیره زیبای کیش
مهری برجی وکیل ارث در جزیره کیش
انواع کلاهبرداری در ایران و راه های مقابله با آن
بررسی ویژگی های وکیل خوب در جزیره کیش
روش های کلاهبرداری املاک در معاملات مسکن جزیره کیش